Quellen und Literatur


Quellen

  • A. und O. Selawry: Die Kupferchlorid-Kristallisation in Naturwissenschaft und Medizin. Gustav Fischer Verlag, Stuttgart 1957, S. 34 ff.
  • Aumaporn Meelursarn: Statistical evaluation of texture analysis from the biocrystallization method. Effect of image parameters to differentiate samples from different farming systems. Dissertation, Universität Kassel 2007
  • M. O. Kokornaczyk: Quality comparison of organic and conventional wheat by use of common and holistic methods of analysis. Ph.D. thesis, University of Pisa, 2008
  • S. Kretschmer: Establishing a Scientific Method according to Principles of Sensory Analysis for the Visual Evaluation of Crystal Pictures derived from Copper Chloride-Crystallisation. Master Thesis, Universität Kassel, Fachgebiet Ökologische Lebensmittelqualität und Ernährungskultur 2003
  • Bernhard Johannes Kahl: Entwicklung, in-house Validierung und Anwendung des ganzheitlichen Verfahrens Biokristallisation für die Unterscheidung von Weizen-, Möhren- und Apfelproben aus unterschiedlichem Anbau und Verarbeitungsschritten. Habilitationsschrift, Universität Kassel 2007

 

Literatur

  • J.-O. Andersen: Development and application of the biocrystallisation method. Biodynamic Research Association, Denmark, Report No. 1, 2001
  • J.-O. Andersen et al.: Comparative study between biocrystallisation and chemical analysis of carrots (Daucus carota L.) grown organically using different levels of green manures. Biological Agriculture and Horticulture 19, 29-48, 2001
  • J.-O. Andersen et al.: Computerised image analysis of biocrystallograms originated from agricultural products. Computers and electronics in agriculture 22, 51-69, 1999
  • J.-O. Andersen et al.: A refined biocrystallisation method applied in a pictomorphological investigation of a polymer. Elemente der Naturwissenschaft 68, 1-20, 1998
  • C. Ballivet, H. Knijpenga, J.-G. Barth und R. Clad: Zur Empfindlichkeit der Methode der Kupferchlorid-kristallisation. Elemente der Naturwissenschaft 70, 1999, 1–32
  • J.-G. Barth: Empfindliche Kristallisation – Krebs und Prekanzerose. Elemente der Naturwissenschaft 52, 1990, 42–51
  • J.-G. Barth: Cupric chloride crystallisation with additive and its applications. Elemente der Naturwissenschaft 81, 2004, 23–39
  • J.-G. Barth, J. Roussaux, K. Suppan, S. Rosa dos Santos: Crystallisation of a film of copper chloride in the presence of additives. Preliminary study on the experimental conditions and criteria of quality. Elemente der Naturwissenschaft 94, 2011, 69–99
  • S. Baumgartner, P. Doesburg, C. Scherr, and J.-O. Andersen: Development of a biocrystallisation assay for examining effects of homeopathic preparations using cress seedlings. Evidence-based complementary and alternative medicine: eCAM, vol. 2012, pp. 125945 (Article ID, 14 pages), 2012.
  • M. Cocude, J.-G. Barth, B. Bruyet, P. François: Silikose – Die Staublunge der Bergleute und ihre medizinische Langzeitbetreuung. Elemente der Naturwissenschaft 60, 1994, 49–78
  • E. Pfeiffer: Studium von Formkräften an Kristallisationen. Dornach, 1931
  • E. Pfeiffer: Empfindliche Kristallisationsvorgänge als Nachweis von Formkräften im Blut. Verlag E. Weise, Dresden, 1935
  • G. Reiter und J.-G. Barth: Some general remarks on crystallization in the presence of additives. Elemente der Naturwissenschaft 92, 2010, 39–66
  • A. und O. Selawry: Die Kupferchlorid-Kristallisation in Naturwissenschaft und Medizin. Gustav Fischer Verlag, Stuttgart, 1957
  • Manfred Schleyer: Lebenskräfte – Arbeiten und Forschen im Ätherischen
    Verlag der Kooperative Dürnau, 1. Auflage 2018

 

Weblinks

  • S. Baumgartner, P. Doesburg, C. Scherr, and J.-O. Andersen: Development of a biocrystallisation assay for examining effects of homeopathic preparations using cress seedlings. 2012
  • Bernhard Johannes Kahl: Entwicklung, in-house Validierung und Anwendung des ganzheitlichen Verfahrens Biokristallisation für die Unterscheidung von Weizen-, Möhren- und Apfelproben aus unterschiedlichem Anbau und Verarbeitungsschritten. 2007
  • M. Kokornaczyk: Organic wheat quality from a defined Italian field-trial. University of Pisa, Dep. Agronomy and Agro-Ecosystem Management 2008
  • http://www.uni-kassel.de/fb11cms/nue/
  • http://www.uni-kassel.de/fb11/nue/documents/elemente.PDF (PDF-Datei; 951 kB)
  • http://orgprints.org/4815/
  • Martin Rozumek/Haijo Knijpenga: Bildschaffende Methoden - Fragen und Potentiale. Ungekürzte Fassung des Abschlusspapiers einer Zusammenarbeit zur Urteilsbildung. Mit Literaturauswahl von Haijo Knijpenga. 2004 (PDF-Datei)